Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 16:15 - Бай Пешо 3
Автор: jim101 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
0



 В края на годината Бай Пешо  организираше за някои ръководители от фабриката новогодишен отчетно изборан банкет. Но нали беше „дзифтар”, (за незнаещите тази дума пояснявам, че на Ботевградски), тя занчи стиснат, скръндза, циция  или човек който не дава пари. Той като организатор сложи на масите минерална вода с ракия за пиене и скри ускито си в стаята на хотела. Същият този хотел  който  беше купил амблок  барабар с предприятието при приватизацията и в който си бе устроил един апартамент за  оргийна бърлога..

За да отчетат направените огромни  печалби през годината на кьорсофрата бяха събрани, месни депутати, кмета на града, обласният управител с любовницата си, която междувпрочем беше и шефка на инспекцита по труда и освен любовница на областния,  беше и  бивша Пешова метреса, (нея  си  я менкаха като перце за федербал) из целият областнобюрократичен стопански и политически мижитурчест елит.

Пешовите синове Гого и Киро бяха гордостта на тати на купона. Обаче когато свърши двайсегодишният „Дъмпъл”  от който Киро пиеше, той привика сервитьорката Янка-Къпаната,  да  му налее още. На Янка и викаха – къпаната  не защото се къпеше, а защото  беше жена на Ваньо – къпания. А той бе син на бай Ангел – Къпания, и така по възодящ ред като прякор в родата всички бяха „къпани”.  Янка с непринудената си откровенност  каза на Киро, че ускито е свършило защото баща му го е скрил в стаята си, и ако иска може да му сипе една Карнобатска гроздова, която беше останала от пиячката на „раята”.

Киро беше станал изтънчена фабрикантска мутра, и  понеже вече не употребяваше селяшки парцуци се запъти за стаята на баща си за „Дъмпала”.

Качи се на четвъртия етаж и зарита заключената врата на стаята. Вътре се чу  тупурдия и приглушено нервен мъжни глас  изпсува нечленоразделно. Тропането на Киро продължи. Този от вътре се развика, кои и как можеда го безпокои, но продължителното отчетливо тропане по касата на вратата огласяше коридорите на хотела от първия до последният етаж.  Чу се леко скръцване, като  вратата се открехна и се подаде Бай Пешовата муцуна през процепа. Като видя открехнатата врата Киро я ритна  с един фабрикантски шут. Баща му политна назад, изпусна си препасаната през кръста хавлия  и се строполеви в коридора. Но в съседната стая някой се разкрещя.Силен женски писък огласи стаята. Макар, че това бе най-сигурното място в целият град или поне в цялата област, тази жена, която крещеше и се страхуваше за себе си не беше  съпругата на Пешо. А тя явно от това се страхуваше. Киро занемял упоен от марковият алкохол се обърна на 180 градуса, с физеономия на хилядолетна египетска мумия пое към залата  за веселба. Събра гардовете си и след няколко часа онази Илка-месна вършилка  изчезна от фабриката,  града и т.н. Някои месни люде казват, че са я виждали в кулинарни предавания по БТВ след години, но не бяха сигурни.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: jim101
Категория: Поезия
Прочетен: 195102
Постинги: 65
Коментари: 37
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930